Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Εάν υπάρχει θέληση ... λύσεις υπάρχουν

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 77 φορολογούμενοι, οι μισοί εκ των οποίων γιατροί, που διατηρούσαν συνολικά καταθέσεις ύψους 1,934 δισ. ευρώ και οι οποίες δεν δικαιολογούνται στο σύνολό τους με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στην εφορία.


Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ άνοιξαν με εντολή εισαγγελέα τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, οι οποίοι τώρα καλούνται να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεών τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».


Σχεδόν οι μισοί από τους φορολογούμενους που πιάστηκαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου είναι γιατροί και σε αυτούς έρχονται να προστεθούν τρεις πρώην διοικητές νοσοκομείων. 


Στη λίστα των φοροφυγάδων βρίσκονται, επίσης, επιχειρηματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, ποδοσφαιρικοί μάνατζερ, κομμωτές και αστρολόγοι.


Αίσθηση μάλιστα προκαλεί ότι φορολογούμενοι που δηλώνουν ανεπάγγελτοι και δεν υποβάλλουν δηλώσεις μπορούν να συγκεντρώσουν με μηδενικό εισόδημα αυξανόμενες καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια...


Πηγή: in.gr (08 Οκτ. 2011)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αυτοί οι άνθρωποι κλέβουν. Κλέβουν το κράτος, δηλαδή εμένα και εσάς. Εάν ήμασταν Μουσουλμανική χώρα, θα ήταν ήδη στα μπουντρούμια (όχι κελιά) και εντός ολίγων ημερών, οι ΤΥΧΕΡΟΙ, θα έχαναν τα χέρια τους και οι ΑΤΥΧΟΙ την ζωή τους, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά σε ένα φανατισμένο πλήθος το οποίο θα διψούσε για αίμα.


Υπερβολή λέτε, δεν ταιριάζει στον πολιτισμό μας λέτε. Εντάξει, συμφωνώ, οπότε τι κάνουμε; Μα είναι απλό.


α) Με συνοπτικές διαδικασίες, αλλάζουμε την σχετική νομοθεσία και διευκολύνουμε το έργο των δικαστών. Αν και δεν είμαι νομικός προτείνω κάτι απλό: "εάν οι καταθέσεις σου αποδεικνύεται ότι είναι 10 φορές περισσότερες από τα επίσημα εισοδήματά σου, τότε ... "βρωμάει μπαρούτι" και η ποινή είναι ... 


β) Τους δικάζουμε, διότι είμαστε πολιτισμένοι. Τους δικάζουμε όμως άμεσα. Δεν περιμένουμε να εκδικαστούν πρώτα οι 170.000 περιπτώσεις "παπάκηδων" που δεν φορούσαν κράνος και οι 320.000 περιπτώσεις "θερμόαιμων" που μούντζωσαν, έφτυσαν ή έβρισαν. Τους δικάζει, ειδικό σώμα δικαστών (δεν χρειάζεται καν να προσλάβουμε νέους) το οποίο ασχολείται με "εγκλήματα κατά του Ελληνικού κράτους και του Ελληνικού λαού", ΜΟΝΟ.


γ) Εφόσον καταδικαστούν, τους αφαιρούμε τυχόν επαγγελματικές άδειες, ΑΦΜ, επιχειρήσεις, κλπ. και δημοσιοποιούμε τα ονόματά τους στον Ελληνικό λαό, με κάθε δυνατό τρόπο (εφημερίδες, περιοδικά, δελτία ειδήσεων, κλπ.), προκειμένου να μην μπορέσουν να πράξουν και πάλι τα ίδια.


δ) ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, δημεύουμε την περιουσία τους και την ενσωματώνουμε στην περιουσία του Ελληνικού κράτους. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώσω εισφορά, όταν βαρύγδουποι επιχειρηματίες κατέχουν εκατομμύρια και δηλώνουν 10.000 ετήσιο εισόδημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κοπούν οι επικουρικές συντάξεις προκειμένου να εισέλθουν στα ταμεία του κράτους 2 - 3 δισ. όταν τα λεφτά αυτά έχουν ήδη βρεθεί σε ιδιωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και είναι, είτε κλεμμένα, είτε αδήλωτα. Καθαρίστε αυτά και εάν απαιτούνται και άλλα τότε ζητήστε από τον συνταξιούχο την μισή επικουρική του σύνταξη, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ !!! Μου έρχεται να πηδήξω από το μπαλκόνι.


Έπεται συνέχεια...

1 σχόλιο:

Επιλογές από το Twitter