Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση Καρατζαφέρη για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Γιώργος Καρατζαφέρης
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Στην ερώτησή του ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει πως «την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση, αλλά και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, κρατούν στάση επιφυλακτική, ενίοτε και εχθρική, απέναντι στις όποιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, το θέμα της καταβολής των γερμανικών οφειλών στη χώρα μας παραμένει ανοικτό, από τη στιγμή που οι όποιες σχετικές προσπάθειες, κατά το παρελθόν, αποδείχθηκαν διστακτικές και ημιτελείς».

Προσθέτει ότι «η σημερινή αξία του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, που μας κατακρατά η Γερμανία, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν, μάλιστα, συνυπολογισθούν οι νόμιμες επανορθώσεις και οι πολεμικές αποζημιώσεις, από το Β' - αλλά και από τον Α' - Παγκόσμιο Πόλεμο, το ποσό αυτό αυξάνει κατά πολύ».

«Δεδομένης της κρισιμότατης, δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, αλλά και πρόσφατων, δικών σας απαντήσεων σε σχετικές γραπτές ερωτήσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ, αφήσατε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης των σχετικών αξιώσεων, χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιήσετε τις περαιτέρω ενέργειες της κυβέρνησής σας», συμπληρώνει ο κ. Καρατζαφέρης και ερωτά τον πρωθυπουργό: «Πώς και πότε συγκεκριμένα προτίθεστε να προβείτε σε μια αποφασιστικότερη διεκδίκηση αυτών των νόμιμα κατοχυρωμένων οφειλών;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter