Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Και τελικά, τι γίνεται;

"Συνελήφθη πολιτικός μηχανικός για χρέη άνω των 140 εκατ. ευρώ"
"Σύλληψη ιδιοκτήτη ξενοδοχείου για χρέη 85.000 ευρώ"
"Σύλληψη 46 χρονης για χρέη 1.307.641,86 ευρώ προς το δημόσιο"

Αυτές είναι μόνο 3 από τις πάμπολες πρόσφατες ειδήσεις, όπου διαπιστώθηκαν οικονομικά εγκλήματα ιδιωτών, κατά του δημοσίου. Διότι δεν είναι μόνο οι 300 που κακοδιαχειρίζονται (ευγενική έκφραση) τον δημόσιο πλούτο και τα λεφτά μας. Είναι και "απλοί πολίτες", άνθρωποι καθημερινοί, πιθανοί γείτονές μας ή και εμείς οι ίδιοι, που με τις ενέργειές μας προκαλούμε ανάλογα δυσάρεστα οικονομικά αποτελέσματα.

Δεν έχω διάθεση, ούτε βιάζομαι να καταδικάσω τις προαναφερθείσες περιπτώσεις. Άλλωστε δεν έχω και το δικαιώμα, δεν είμαι εισαγγελέας, ούτε δικαστής. Απλά αναρωτιέμαι, με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει ο τόπος, δηλαδή και πάλι εμείς, πότε και ποιά από αυτά τα πιθανά εγκλήματα θα εκδικαστούν, ποιές θα είναι οι αποφάσεις (για όσους αποδειχθούν ένοχοι) και το κυριότερο, τι θα γίνει με τα χρωστούμενα. Θα ανοιχθούν λογαριασμοί, θα δημευθούν περιουσίες, θα πουληθούν βίλες, εξοχικά, διαμερίσματα, μαγαζιά, αυτοκίνητα, θα "επαναπατριστούν" πιθανά κεφάλαια τα οποία βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό ή ... "χαλαρά, θα δούμε και έχει ο Θεός". Διότι, ως γνωστόν, "ο Θεός έχει, αλλά δεν δίνει".

Διότι σκέφτομαι και το εξής. Εάν όλες αυτές οι υποθέσεις (όσες αποδειχθούν εγκληματικές) εκτελεστούν μέχρι τέλους και οι συνολικές οφειλές ή τουλάχιστον μεγάλο μέρος αυτών εισπραχθούν, μήπως καταφέρουμε να ελαφρύνουμε τον πόνο ανθρώπων οι οποίοι δεν έφταιξαν σε τίποτα, μήπως μπορέσουμε να σταματήσουμε το κυνήγι του συνταξιούχου, του νεοπροσληφθέντα, του υπαλλήλου και του καλού επιχειρηματία (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ξέρετε) και τελικά, μήπως μπορέσουμε να δούμε την πολυπόθητη πλέον "άσπρη μέρα" λίγο νωρίτερα από το 2013, το 2020 ή το 2321;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter