Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Μια φορά κι έναν καιρό...

Μια φορά κι έναν καιρό, τα πολύ παλιά χρόνια, παρουσιάστηκε μία περίεργη φυλή ανθρώπων, οι αποκαλούμενοι ΕΛΛΗΝΕΣ, οι οποίοι διάλεξαν να κατοικήσουν σε έναν μικρό και ξερακιανό τόπο, τον οποίο ονόμασαν ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΕΛΛΑΔΑ, βρισκόταν στην ανατολική πλευρά μίας ηπείρου, η οποία ονομαζόταν ΕΥΡΩΠΗ και η οποία κατοικείτο από διάφορες ευγενείς φυλές όπως, τους Γότθους, τους Ούνους, τους Κέλτες, τους Βίκινγκ, κ.α. των οποίων οι κύριες δραστηριότητες ήταν οι επιδρομές, οι καταστροφές, το πλιάτσικο, οι δολοφονίες και άλλα παρόμοια ευγενή σπορ.

Από τα πρώτα λοιπόν εκείνα χρόνια, καταγράφεται μία ιστορική διαδρομή, η οποία φτάνει μέχρι τις μέρες μας, όπου η σχέση ανάμεσα στις ευγενείς Ευρωπαϊκές φυλές (με κύριους εκπροσώπους τους σημερινούς Γερμανούς, τους Άγγλους...εχμ συγγνώμη Βρετανούς και τους Γάλλους) και τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα μπορούσαν εν συντομία να περιγραφεί ως σχέση "Γονέων και Τέκνου".

Ενός τέκνου όμως, το οποίο όσο μεγάλωνε, δυστυχώς, δεν εκπλήρωνε τις προσδοκίες των γονέων του, αναπτύσσοντας πολλά κακά χαρακτηριστικά. Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά.

Κακομαθημένο, ανυπότακτο, άστατο, ανοργάνωτο, τεμπέλης, ανυπάκουος, εγωιστής, ψεύτης (αγαπητοί αναγνώστες, προσθέστε ελεύθερα όσα άλλα χαρακτηριστικά επιθυμείτε, καθώς όλα είναι αλήθεια, δυστυχώς), νομίζει οτι μπορεί να τρώει κοκορέτσι και σπληνάντερο, την στιγμή που οι ευγενείς γονείς του τρώνε "σικ" ωμό κρέας και ωμό κιμά (ακόμη και σήμερα).

Από την αρχή της ύπαρξης του, νόμιζε ότι είχε το δικαίωμα να σκέφτεται, να φιλοσοφεί, να αγορεύει και κυρίως να αναπτύσει διάφορα πολιστικά στοιχεία (ας γελάσω), την στιγμή που οι καημένοι οι γονείς του σκοτώνονταν για το μεροκάματο, δηλαδή σε μάχες, προσπαθώντας να οριοθετήσουν νέα σύνορα και νέες περιοχές επικράτειας (τότε κυρίως γεωγραφικές και σήμερα κυρίως οικονομικές), όπως οι λύκοι, που ουρούν στις ρίζες των δένδρων για να οριοθετήσουν την περιοχή τους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά - άκουσον άκουσον - νομίζε ότι μπορούσε να διατηρεί προσωπική ακίνητη περιουσία (διάλειμα για γέλια...επανήλθαμε), με σπίτια, εξοχικά, μαγαζιά και άλλα ανεπίτρεπτα υλιστικά αγαθά, τα οποία κανονικά θε έπρεπε να τα δανείζεται από τις τράπεζες των γονιών του και να πληρώνει γι' αυτά, μία ολόκληρη ζωή, όπως κάθε υπάκουο παιδί.

Τέλος - εδώ είναι το καλύτερο - ήθελε μετά από 30 - 35 χρόνια ψευτο-εργασίας, να σταματήσει την δουλειά και να εισπράξει ένα έξτρα παραδάκι (να δεις πως το λένε ... αααα, εφάπαξ), για να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους με ανεμελιά, τρώγοντας και πίνοντας ΤΖΑΑΑΑΜΠΑ !!!

Ε όχι, η κατάσταση αυτή σήμερα, έφτασε στο απροχώρητο. Κάποιος έπρεπε να πάρει μία πρωτοβουλία και να βάλει μία τάξη. Κάποιος έπρπεπε να δώσει ένα μάθημα, σε αυτό το κακομαθημένο παιδί, τον ΕΛΛΗΝΑ.

Και πραγματικά, βρέθηκαν δύο τρεις προικισμένοι, ευφυείς, ανιδιοτελείς, τολμηροί, οραματιστές, αλλά κυρίως αποφασιστικοί άνθρωποι (βλέπε γονείς, ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ) οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν και να τιμωρήσουν τον άτακτο παιδί (βλέπε ΕΛΛΗΝΑ), ο Θεός να τους έχει καλά.

Βέβαια, αντέδρασαν λίγο απότομα, αμελέτητα και σπασμωδικά, επιβάλοντας ποινές στο παιδί οι οποίες ήξεραν οτι θα το πονέσουν, θα το ματώσουν, θα του προσβάλουν την υπερηφάνεια του, χωρίς να φέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Άλλα έτσι είναι, ως νέοι γονείς και αυτοί έχουν δικαίωμα να μάθουν και πως θα μάθουν αν δεν ξεσπάσουν όλη τους την οργή στο πιό αδύνατο τέκνο τους, λογικό ακούγεται. Τελικά, όλα έγιναν από αγάπη, "για την ΕΛΛΑΔΑ ρε γαμώτο" όπως είπε η Βούλα (η Πατουλίδου καλέ, μπααα), "για την ΠΑΤΡΙΔΑ" όπως μας λένε όλοι οι βουλευτές μας σήμερα (τι καμάρια και αυτά, πραγματικά τους χαίρομαι).

Αχ, καημένη ΠΑΤΡΙΔΑ.

Υπομονή, θα μεγαλώσει ο ΕΛΛΗΝΑΣ και θα μάθει. Ο στόχος είναι μέχρι το 2020 ή το 2320 (συγχωρέστε με, δεν το έχω καταλάβει απόλυτα), να έχει πήξει το μυαλό του, δηλαδή, να έχει σκύψει το κεφάλι μέχρι το χώμα (βλέπε Τουρκοκρατία), να εργάζεται νυχθημερόν, με το 1/3 των σημερινών αποδοχών του, να ξεχάσει τα περί εφάπαξ, σύνταξης και επικουρικών (άλλο και τούτο) και επιτέλους, να γεμίζει την μπάκα του με ένα πιάτο ρύζι βρε αδερφέ, όπως όλοι οι αναπτσσόμενοι σήμερα λαοί (βλέπε Κίνα, Ταϊβάν, κλπ.) και όχι με 2 διπλόπιτα, κπμπλέ με έξτρα τζατζίκι και πατάτες. Για όνομα...

Υπομονή, θα δούμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter