Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ούτε στα καλύτερα όνειρά του

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, είναι πλέον φανερό οτι το σενάριο διακυβέρνησης της χώρας και πραγματικής εφαρμογής των προεκλογικών δηλώσεων του, δεν υπήρχε ούτε στα καλύτερα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του.

Υποσχόμενος ο κ. Τσίπρας το «όνειρο», υπολόγιζε να ενισχύσει την θέση του και την παράταξη σημαντικά, υπολόγιζε ότι θα είναι ένας από τους νικητές των εκλογών, αλλά όχι οτι θα πάρει και το «πρωτάθλημα», όχι ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες κατάλληλες για να του ζητηθεί να δημιουργήσει κυβέρνηση (ουάου) και να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε (ωχ, αμάν)!

Φαίνεται δηλαδή, ότι το σενάριο που έπαιξε, για να πρωταγωνιστήσει στην παρτίδα των εκλογών, του «βγήκε» στον υπερθετικό βαθμό, με αποτέλεσμα να του γυρίσει μπούμεραγκ και να αποτελέσει μια «καυτή πατάτα» στα χέρια του.

Διότι κακά τα ψέματα, είναι άλλο να υπόσχεσαι και άλλο να αναλαμβάνεις πλέον εμπράκτως να εφαρμόσεις αυτά, που τόσο «απλόχερα», υποσχέθηκες. Φαίνεται, ότι στα μαθήματα πολιτικής του παρελθόντος (βλέπε «Θα, Θα, Θα,...», «Τσοβόλα, δώστα όλα», «λεφτά υπάρχουν» και άλλα συναφή), ο κ. Τσίπρας έκανε κοπάνες και δεν διάβαζε το μάθημά του.

Με δεδομένα λοιπόν αυτά, ο κ. Τσίπρας επιλέγει έναν μάλλον άκομψο τρόπο για να τινάξει από πάνω του την ευθύνη της αδυναμίας συγκρότησης κυβέρνησης, θέτωντας έναν κατά την άποψη μου «παιδικά» υπερβολικό όρο. Η απαίτηση της άμεσης αποστολής «ανατρεπτικής» επιστολής προς την Ευρώπη, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί, τόσο άμεσα και τόσο άκομψα, ακόμη και εάν πραγματικά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αποδέχονται με απόλυτη ειλικρίνια τα λάθη των παρατάξεών τους και είναι έτοιμοι να «παραδοθούν άνευ όρων».

Για να γίνουν ανάλογες ενέργειες απαιτούνται λεπτοί και προσεκτικοί χειρισμοί, διαπραγματεύσεις, συζητήσεις, «δούναι και λαβείν». Δεν είμαστε στο τριφλίκι μας πλέον, προκειμένου να λέμε και να ξε-λέμε με νυχτερινές επιστολές, να υπογράφουμε και να αθετούμε, να υποτασσόμαστε και μετά να προκαλούμε εξέγερση. Αυτά τα πράγματα, θέλουν σύνεση και προπαντός χρόνο και υπομονή.

Συμπέρασμα; Άλλη μία μάσκα που πέφτει; Άλλη μία φούσκα που ξεφουσκώνει;

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να υποθέσω. Αυτό όμως που πιστεύω είναι οτι ο κ. Τσίπρας, από τα αποδυτήρια ακόμη, έκανε το πρώτο σημαντικό πολιτικό του ολίσθημα. Ένα ολίσθημα το οποίο πάγωσε τα χαμόγελα αυτών που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν και το οποίο μάλλον θα λειτουργήσει «ευεργετικά» προς τους δύο βασικούς αντιπάλους του.

Πιστεύω εν κατακλείδι, οτι οδεύουμε προς επαναληπτικές εκλογές, στις οποίες τα ποσοστά των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μάλλον θα ενισχυθούν!!! (όχι φυσικά θεαματικά), ενώ μία μέρα πριν όλοι ομολογούσαν ότι η πιθανότητα επαναληπτικών εκλογών είναι ο χειρότερος εφιάλτης των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Εν αναμονή λοιπόν, καθώς οι εξελίξεις φαίνεται να είναι ραγδέες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter