Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μια ξεκάθαρη εντολή

Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητή η λαϊκή ετυμηγορία που τόσο ξεκάθαρα εκφράστηκε μέσα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου;

Είναι νομίζω απλό, για οποιονδήποτε διαθέτει «κοινό νου», να αντιληφθεί οτι η λαϊκή ετυμηγορία είναι, η δημιουργία συνεργατικής κυβέρνησης.

Με πόσο πιο ξεκάθαρο τρόπο θα μπορούσε να μιλήσει ένας λαός, ο οποίος υποχρεώνεται να επιλέξει ανάμεσα σε πρόσωπα που του επιβάλλονται και κανένα από αυτά δεν τον πείθει πλέον για τον φιλοπατρισμό του και ίσως για την βούληση να ανατρέψει την τρέχουσα κατάσταση.

Πόσο δύσκολο είναι να θυμηθούμε εποχές που ένα πρόσωπο ή μία ιδεολογία οδηγούσαν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού προς συγκεκριμένες και προσωποποιημένες δυνατές επιλογές;

Σίγουρα δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αυτό που είναι πραγματικά δύσκολο είναι να γίνει αποδεκτή η ωμή πραγματικότητα. Είναι μία πραγματικότητα που δεν συνηθίζεται στον τόπο μας και μάλλον αιφνιδίασε τους πάντες. Ακόμη και τους «νικητές». Γιατί ακόμη και αυτοί καταλαβαίνουν οτι η νίκη τους είναι εικονική, στηρίζεται στην αγανάκτηση και δεν αποτελεί πραγματική επιλογή.

Αξιότιμοι κύριοι, κατανοήστε το εξής. Όσο πιο γρήγορα αποδεχθείτε αυτή την νέα πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα καταφέρετε να την διαχειριστείτε με σχετική έστω επιτυχία, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να θεωρηθείτε οι επόμενοι «εθνοσωτήρες» και να λάβετε «καθαρή εντολή».

Παιχνίδια, τρίπλες, κωλοτούμπες, είπα-ξείπα, και παρεμφερή τεχνάσματα, μόνο ένα αποτέλεσμα μπορούν να αποφέρουν απέναντι σε έναν λαό που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης. Να πολλαπλασιάσει το μίσος και την απέχθειά του και να τιμωρήσει ακόμη πιο σκληρά.

«Φοβού τους Ελληνες λοιπόν και τη φωτιά που κρύβουν»
Λακεδαίμων Αππελαίος

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter