Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εκλογές 6ης Μαΐου 2012: Εκλογικό έναντι Πραγματικού Αποτελέσματος

Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, έτσι όπως διαμορφώνονται από το 99,99% (20.602 από 20.605 εκλογικά τμήματα) της ενσωμάτωσης των στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών στις 7:25 μ.μ. της 7ης Μαΐου 2012:

Η τελευταία στήλη υπολογίζεται βάσει του συνόλου των εγγεγραμένων ψηφοφόρων

Η τελευταία στήλη (Πραγματικό Αποτέλεσμα) είναι η πραγματική εικόνα της λαϊκής βούλησης όπως αρέσκονται να λένε οι πολιτικοί και αυτή θα έπρεπε να είναι η βάση όλων των σημερινών και μελλοντικών αναλύσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Φυσικά, αυτή η είκονα (πραγματική) είναι πολύ πιο απογοητευτική από την εκλογική (36,44% χειρότερη) και γι' αυτό κανείς δεν τολμάει να την παρουσιάσει ως βάση συζήτησης.

Με βάση αυτή την εικόνα, βγαίνουν τα ακόλουθα βασικά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμπεράσματα:

α) Το 1/3 των ψηφοφόρων θεώρησαν οτι δεν τους εκφράζει κανένας από τους υπάρχοντες κομματικούς συνδυασμούς και διάλεξαν διάφορους τρόπους να διαμαρτυρηθούν, έστω και λανθασμένους. Θεωρώ οτι οι πραγματικά ανήμποροι ψηφοφόροι οι οποίοι αιτιολογημένα δεν προσήλθαν στην κάλπη (π.χ. άρρωστοι, ταξιδιώτες, σε υποχρεωτική υπηρεσία, κλπ.) πρέπει να είναι μερικές μόνο δεκάδες χιλιάδες και όχι 3,6 εκατομύρια!

β) Μόνο εάν αθροίσουμε τα 5 πρώτα κόμματα συμπληρώνεται το πολυπόθητο 43,16% για μια πραγματική αυτοδύναμη κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή και μόνο εάν αθροίσουμε τα ποσοστά ΟΛΩΝ των κομμάτων που μπήκαν στην βουλή (59,69%) θα μπορούμε να μιλάμε για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ λαϊκή εντολή.

Τράτζικ!!!

Δεν νομίζω οτι έχει έννοια να συνεχίσω την ανάλυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter