Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η ώρα της δράσης είναι...σήμερα!


«Η δύναμη ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική»

«Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα»

Albert Einstein

Δύο αποφθέγματα του μεγαλύτερου ίσως μυαλού του 2ου αιώνα τα οποία συνάδουν απόλυτα με τις καταστάσεις που βιώνουν στην καθημερινότητά μας.

Σας παρακαλώ, ας αφήσουμε τις δικαιολογίες του τύπου, «εγώ, δεν φταίω, δεν έκανα τίποτα», «δεν θα αλλάξω μόνος μου τον κόσμο», κλπ. Ας σταματήσουμε να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε το παρελθόν και ας εστιάσουμε στο μέλλον.

Πολλά και γιγάντια μπορούν να γίνουν, αρκεί να μπορέσουμε να ξεχάσουμε τους ενδοιασμούς μας, να σταματήσουμε τις αρνητικές σκέψεις, να διώξουμε από το μυαλό μας τα «δεν» και να δράσουμε. Ο κάθενας στο δικό του επίπεδο, με τις δικές του δυνάμεις, ας κάνει την δική του μικρή ή μεγάλη προσπάθεια. Χρησιμοποιώντας το μυαλό μας ας κάνουμε την πρώτη, έστω και «μικρή» πράξη.

Και μην ξεχνάτε, πολλά μικρά δημιουργούν πάντα ένα μεγάλο. Ενίοτε δε και ένα τεράστιο. Παρατηρήστε την καθημερινότητά σας, το περιβάλλον που ζείτε και κινείστε ή ακόμη καλύτερα την ίδια την φύση και θα καταλάβετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter