Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΙΚΑ: Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται

Νέες αποκαλύψεις για απάτες σε άλλα 9 υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, ενώ αυτές τις μέρες η Οικονομική Αστυνομία έχει βάλει στο στόχαστρο και το υποκατάστημα της Πατησίων (ένας-ένας παιδιά, όλοι θα πάρετε).

Γινόταν λοιπόν γλέντι τρικούβερτο, με λεηλασίες συντάξεων, μαϊμού επιδόματα και ασφαλισμένους φαντάσματα. Χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο καθώς ελπίζω οτι όλες αυτές οι αποκαλύψεις έχουν θορυβήσει τους «γλεντζέδες» (βλέπε επίορκους υπαλλήλους ή απλά κλέφτες) και έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους, τουλάχιστον προς το παρόν.

Και φυσικά, αναμένεται και συνέχεια στις αποκαλύψεις, καθώς η «ασθένεια» δεν είναι πρόσφατη, έχει εκδηλωθεί εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα το «πτώμα του ταμείου» να βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Μέχρι εδώ όλα καλά, εύγε στην Οικονομική Αστυνομία και τα «λαγωνικά» της και στους εκάστοτε αδιάφθορους κυνηγούς του οικονομικού εγκλήματος.

Σειρά τώρα έχει η Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να θέσει υψηλή προτεραιότητα σε όλες αυτές τις υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος κατά του δημοσίου, οι οποίες έχουν επηρεάσει μεγάλη μερίδα του κόσμου, όπως οι συνταξιούχοι στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό που αναμένεται από την δικαιοσύνη και οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο φορέα, υπουργείο, κλπ. είναι η άμεση ολοκλήρωση των απατούμενων ενεργειών, με συνοπτικές διαδικασίες οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, αλλά και την προσπάθεια επιστροφής των κλοπιμαίων στο ταμείο, τόσο από τους επίορκους υπαλλήλους, όσο και απο τους συνεργάτες τους (εντός και εκτός υπηρεσίας).

Διότι τέλος-τέλος, καλή είναι η τιμωρία και ο παραδειγματισμός, αλλά εάν δεν επιστραφούν και τα χρήματα στην θέση τους, πάλι οι φτωχοί και οι αδικημένοι θα κληθούν να συνδράμουν για την ανόρθωση των άδειων ταμείων, είτε με νέες εισφορές, είτε με νέες περικοπές των εισοδημάτων τους.

Παραμένουμε σε κατάσταση αναμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter