Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Απάτη σε βάρος του ΟΓΑ

Απάτη σε βάρος του ΟΓΑ με τη συμμετοχή ιδιοκτητών ξενοδοχείων αλλά και ασφαλισμένων αποκαλύφθηκε μετά από πανελλαδικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ, αποκαλύφθηκε ότι πολλά από τα ξενοδοχεία που είχαν στείλει στον Οργανισμό δελτία κοινωνικού τουρισμού για να τα πληρωθούν ήταν κλειστά, δεν λειτουργούσαν είτε οι ασφαλισμένοι δεν είχαν μεταβεί ποτέ σε αυτά.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι υπήρξαν περιπτώσεις ασφαλισμένων που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους σε τουριστικά γραφεία είτε τα αντάλλαξαν με εκδρομές στο εξωτερικό, ενώ εντοπίστηκαν και περιπτώσεις με δελτία κοινωνικού τουρισμού να πωλούνται στο διαδίκτυο.

Οι πληρωμές στα ξενοδοχεία που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν ανασταλεί και οι φάκελοι των υποθέσεων έχουν σταλεί στον εισαγγελέα.


«Αργά ή γρήγορα, όλες οι λοβιτούρες βγαίνουν στο φως και τότε φαίνεται το μεγαλείο του Ελληνικού μυαλού, συνάμα δε και η κουτοπονηριά του. Καλά ντε, μην εξάπτεστε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε και μοναδικοί στον κόσμο της αρπαχτής. Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί τα πεπραγμένα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter