Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η μέθοδος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων, προβλέπει ατομικό συμβόλαιο, που θα υπογράφουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο τέλος κάθε χρόνου και με το οποίο θα καθορίζονται με ακρίβεια συγκεκριμένοι και ποσοτικοποιημένοι στόχοι, που πρέπει να επιτύχουν. Με βάση αυτούς τους στόχους θα γίνονται οι προαγωγές και οι μισθολογικές αυξήσεις.

Σύμφωνα με το ατομικό συμβόλαιο, κάθε υπάλληλος θα αξιολογείται για:
(α) τη διοικητική του ικανότητα,
(β) τη συμπεριφορά του στο χώρο εργασίας και
(γ) την απόδοσή του στην υπηρεσία.

Εισηγητής της αξιολόγησης θα είναι ο άμεσος προϊστάμενος του υπαλλήλου, την τελική δε κρίση θα πραγματοποιεί ο προϊστάμενος της ανώτερης διοικητικής βαθμίδας.

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι καταφέρνουν να πετύχουν στόχους σε ποσοστό άνω του 80% θα λαμβάνουν το προβλεπόμενο πριμ, ως κίνητρο επίτευξης των στόχων τους.

Ακόμα, τις ανώτερες θέσεις θα τις καταλαμβάνουν με το νέο σύστημα αξιολόγησης μόνο οι άριστοι, καθώς τελειώνει το ισχύον σύστημα που βασιζόταν μόνο στα χρόνια προϋπηρεσίας.


1 σχόλιο:

  1. Αυτό που δε μας λένε είναι:
    1) Πώς θα ποσοτικοποιηθούν "στόχοι" που έχουν μόνο ποιοτική αξιολόγηση: Π.χ. δάσκαλοι, καθηγητές, σκουπιδιάρηδες...
    2) Το πριμ θα αποτελεί πρόσθετο έσοδο ή μήπως πάμε σε νέα μείωση μισθών όπου το πριμ θα είναι απαραίτητο για τη στοιχειώδη επιβίωση του δύστυχου υπαλλήλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επιλογές από το Twitter