Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Έξω οι κλέφτες, έξω οι λωποδύτες

Έλεος πια, με το ΙΚΑ, τις Εφορίες, τα Δικαστήρια, τα Νοσοκομεία, την Εκκλησία και όλους τους υπόλοιπους Οργανισμούς, οι οποίοι έχουν καταντήσει τσιφλίκια επίορκων, αετονύχηδων και ξεδιάντροπων υπαλλήλων, που εισπράτουν καθημερινά «μίζες», «φακελάκια», «καφεδάκια», «pambers», «τούρτες», «τούβλα» και άλλα τοινά «λαδώματα», «σπρωξίματα» και «αρπαχτές».
Η εντατικοί πλέον έλεγχοι - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρε παιδιά - ξεσκεπάζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ την την ασυδωσία  και την απληστία, μερικών λίγων (είναι όντως λίγοι;), σε βάρος των πολλών. Οι αποκαλύψεις και τα νούμερα είναι πλέον απίστευτα:
  • Κομπίνες σε ΔΕΚΑΔΕΣ σημεία της επικράτειας.
  • «Μαύρες» υποθέσεις σε κάθε Δημόσιο Οργανισμό.
  • Ποσά που ανέρχονται πλέον σε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!! Αναρωτιέμαι μήπως σε λίγο χρονικό διάστημα λυθεί το πρόβλημα του δανεισμού της χώρας!
  • Ποσοστά που σε κάνουν να απορείς, με το 8% των κατοίκων της πρωτεύουσας να λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη ή ανάλογο επίδομα και το ποσοστό αυτό να σκαρφαλώνει στο 30% !!!!!! στα Χανιά της Κρήτης. ΝΑΙ, καλά διαβάσατε, 1 στους 3 είναι ανάπηρος. Υποθέτω οτι εάν

Και όλα αυτά, σε βάρος και πάλι ενός ολόκληρου λαού. Διότι όταν βλάπτεις το ΙΚΑ και το φτάνεις στα όρια της διάλυσης, δεν βλάπτεις τον Πρόεδρο του ΙΚΑ, τον υπουργό Υγείας ή τον Πρωθυπουργό. Βλάπτεις τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων οι οποίοι δεν λαμβάνουν αυτά που δικαιούνται, μετά από δεκαετίες εισφορών και κρατήσεων.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Πάγκαλος είπε: «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» και έγινε τεράστιος σάλος. Ξεσηκώθηκε το πανελλήνιο. Βρισιές, κατάρες, αναθέματα και όλα τα συναφή. Και φτάσαμε στο σήμερα και αναρωτιέμαι «Λες να έχει δίκιο;». Εντάξει, μην τρελαίνεστε, δεν αναφέρομαι σε καθολικό φαινόμενο. Υπάρχουν και οι αθώοι, οι «λευκές περιστέρες» (και εγώ, σε αυτούς ανήκω άλλωστε). Αλλά, πόσοι είναι αυτοί τελικά; Είναι πραγματικά η συντριπτική πλειψοφία ή θα αρχίσουμε να μιλάμε με διψήφια ποσοστά, αναφερόμενοι στην απέναντι πλευρά, τα «μαύρα πρόβατα»;

Ήμαρτον Θεέ μου...Κοντεύω να καταντήσω θρήσκος!

Από την άλλη, σκέφτομαι και το αύριο. Τι άλλο ακόμη θα προκύψει. Άστο καλύτερα, θα μου 'ρθει αποπληξία. Άλλωστε, δεν είναι και πολύ μακρυά. Μόλις λίγες ώρες απέχει.

Και για να καταλήξουμε, τι πρέπει να γίνει τώρα;

Η απάντηση είναι απλή: ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ... 
  • ΑΜΕΣΗ εκδίκαση των υποθέσεων, με ύψιστο βαθμό προτεραιότητας για τα δικαστήρια.
  • ΑΜΕΣΗ εκτέλεση των καταδικαστικών αποφάσεων, όπου προκύψουν, χωρίς εφέσεις, ενστάσεις και λοιπές χρονοτριβές, όπου τα στοιχεία είναι απόλυτα καταδικαστικά.
  • ΑΜΕΣΗ απόλυση των επίορκων υπαλλήλων.
  • ΑΜΕΣΗ δέσμευση της περιουσίας, όσων έβλαψαν και όσων συναίνεσαν.
  • ΑΜΕΣΗ επιστροφή των χρημάτων, στην «θέση» τους (Ταμεία, Οργανισμούς, κλπ.).
  • ΑΜΕΣΗ παραδειγματική, πολύχρονη φυλάκιση, των υπαιτίων. Να δωθεί το μήνυμα σε όσους ακολουθούν ή ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.

Επιτέλους, δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών.

Έξω οι κλέφτες...έξω οι λωποδύτες...




1 σχόλιο:

  1. Θυμάμαι την ταινία με τον Ηλιόπουλο που εξακολουθεί να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επιλογές από το Twitter