Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

«Πολύ μεγάλη επιτυχία, με βάση τα δεδομένα της εποχής»

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην συμμετοχή που σημειώθηκε κατά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία, είπε: «...Φτάνουμε τις 240.000. Με τα δεδομένα της εποχής είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία.».

Άραγε, εάν τα δεδομένα της εποχής ήταν πιο θετικά, αν ήταν τα δεδομένα κάποιων παλαιότερων εποχών και ταυτόχρονα, τα δεδομένα της εκλογικής διαδικασίας ήταν τα ίδια, θα είχαμε την ίδια δήλωση ή ... κάτι διαφορετικό;

Αναρωτιέμαι δηλαδή, κατά πόσο είναι ειλικρινής αυτή η δήλωση του νέου Προέδρου του ΠαΣοΚ ή μήπως αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια να απαλύνει ή ακόμη και να αποτρέψει, να στείλει σαφές μήνυμα, προς όποιες πιθανές εσωκομματικές αντιδράσεις και δηλώσεις, περί του αντιθέτου.

Διότι από έναν νέο Πρόεδρο ενός παραδοσιακά δυνατού κόμματος (τούλαχιστον μέχρι πριν από λίγο καιρό) αναμένεται μία νέα πνοή προς έναν πιο καθαρό και πιο ειλικρινή λόγο, γεγονός το οποίο προσπάθησε να παρουσιάσει ο κ. Βενιζέλος, καθ' όλη την διάρκεια αυτής της εκλογικής διαδικασίας.

Η προσωπική μου άποψη, αν και υφίσταται, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που θα είχε όμως ενδιαφέρον, θα ήταν να μπορούσε να φανεί - έστω και μαγικά - κατά πόσο ο νέος Πρόεδρος πείθει με τον λόγο του και πόσο πείθει για τις προθέσεις του.

Νομίζω οτι δεν θα αργήσουμε να αντιληφθούμε την πραγματική εικόνα.

Προς το παρόν, ας σκεφτόμαστε θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter