Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Άγνοια, αδιαφορία, αντίδραση, οι βασικοί λόγοι...

Άγνοια, αδιαφορία, αντίδραση, είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιήθηκαν τα συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα, από το 1996 έως σήμερα δαπανήθηκαν επτά δισ. ευρώ για συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο.

«Χρησιμοποιούσαμε πάντα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, παίρναμε εξοπλισμούς, μηχανήματα και πολλές φορές δυστυχώς μένανε στο ράφι ή οι αρμόδιοι υπάλληλοι επειδή δεν τους βόλευε, δεν τα χρησιμοποιούσαν».

Αναφέροντας ως παράδειγμα τα προνοιακά επιδόματα, είπε ότι ενώ υπήρχε το σύστημα, οι φορείς που τα χρησιμοποιούσαν, δεν έκαναν τις διασταυρώσεις, αναφέροντας ως λόγο τα προσωπικά δεδομένα. «Δεν υπήρχε λίστα, δεν ξέραμε ποιος έπαιρνε τα επιδόματα» είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα χρήματα δίνονταν «με τους κουβάδες».

Πηγή: skai.gr (21 Μαρτίου 2012)


Απ' όλα τα παραπάνω, μόνο για το θέμα «άγνοια» θα μπορούσα να βάλω «λίιιιιιγο νερό στο κρασί μου». Δεν το δικαιολογώ, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πολεμήσεις την άγνοια, αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη προς το παρόν, ως το πλέον «αθώο» επιχείρημα.

Αλλά, «αδιαφορία», «αντίδραση», «δεν τους βόλευε», «δεν τα χρησιμοποιούσαν», «δεν έκαναν διασταυρώσεις», «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ».

Φτάνει πια με αυτές τις «ΠΙΠΙΛΕΣ», αυτές τις κοροϊδίες.

Βάσει ποιάς λογικής «κύριε Λαμβάνω», δικαιούσαι να εισπράτεις επιδόματα από το κράτος, αλλά το κράτος δεν έχει δικαίωμα να σε ψάξει, ποιός είσαι, τι πραγματεύεσαι, τι δικαιούσαι και ότι όχι; Βάσει ποιάς λογίκης το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να εκτελεί περιοδικούς ελέγχους σε φυσικά πρόσωπα, αλλά έχει το δικαίωμα να εκτελεί περαίωση σε επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα;

Ποιός νόμος «κύριε Προϊστάμενε»,  απαγορεύει την εκτύπωση κατάστασης με τους πιθανούς λήπτες «επιδομάτων μαϊμού», με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, ύψος, σχήμα προσώπου, χρώμα οφθαλμών και οποιοδήποτε άλλο ψυχο-σωματικό στοιχείο απαιτείται για τον εντοπισμό του; Ο νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση κάθε παρόμοιας κατάστασης και την χρήση τους από τρίτους, μη αρμόδιους (βλέπε εταιρίες call center), όχι την χρήση για την κάλυψη εσωτερικών αναγκών και διαδικασιών μιας δημόσιας υπηρεσίας που προσπαθεί να ελέγξει εάν την κλέβουν! Διαφορετικά, η πληροφορική θα «πήγαινε βόλτα». Εάν ολιμερίς καταχωρούμε δεδομένα, ούτως ώστε το βράδυ να τα ασφαλίζουμε σε πυρήμαχα ερμάρια και ποτέ κανένας να μην έχει το δικαίωμα να τα δει, τότε κακώς μαζεύουμε όλες αυτές τις πληροφορίες. Είναι τόσο απλό.

Με ποιό δικαίωμα κύριε Υπουργέ, Υφυπουργέ ή άλλε «δημόσιε λειτουργέ ή ελεγκτή», διαπιστώνεις τέτοιου είδους ατασθαλίες, τέοιου είδους κακουργήματα και ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ δεν κάνεις τίποτα άλλο παρά να βγαίνεις στα κανάλια και ψηφοθηρεύοντας να κλαίγεσαι για τα δεμένα χέρια σου και το φιμωμένο στόμα σου;

Αυτές είναι οι επίσημες αιτιολογίες για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα σ' αυτόν τον έρημο τόπο;

Αυτά έχετε να πείτε στο +1 εκ. ανέργων, στους νέους χωρίς μέλλον, στους ηλικιωμένους χωρίς σύνταξη, στους άνεργους με οικογένεια, στους μέχρι πρότεινος αξιοπρεπείς και νυν σκουπιδο-συλλέκτες συμπολίτες μας;

Αυτά πρέπει να πούμε και εμείς με την σειρά μας, στα παιδιά μας που σε λίγα χρόνια θα προσπαθήσουν να ενταχθούν σε αυτό το σάπιο σύστημα. Αυτά πρέπει να πούμε στους γονείς μας που μετά από 35, 40 ή 50 χρόνια εργασίας και απίστευτες καταβολές κρατήσεων, δικαιούνται τις σημερινές πενιχρές συντάξεις;

Αυτά θα ακούσουμε και εμείς οι ίδιοι, για εμάς τους ίδιους, μετά από μερικά χρόνια;

Είσαστε σοβαροί; Εμφανίζεστε στα κανάλια και προσπαθείτε να «βγάλετε την ουρά σας απ' έξω»; Σε ποιούς νομίζετε οτι μιλάτε, στους «νεάτερνταλ»; Έχει πλέον περάσει η περίοδος της αμάθειας, της αγραμματοσύνης και της ασχετοσύνης. Έχει πλέον περάσει η εποχή που με χρήση λαϊκίστικων μεθόδων, τουμπάρατε τον όχλο. Είμαστε άνθρωποι σκεπτόμενοι, διαβασμένοι, σπουδαγμένοι, με πλείστες εμπειρίες από την κοινωνική μας ζωή. Είμαστε άνθρωποι που κατανοούμε και μπορούμε να κρίνουμε κάθε μία από τις λέξεις και τις προτάσεις που με τόση ευκολία και αφέλεια, τολμάτε να ξεστομίζετε.

Δεν δικαιούστε να μας εμπαίζετε. Δεν δικαιούστε να παίζετε με την νοημοσύνη μας πλέον. Το μόνο που δικαιούστε είναι να παραιτηθείτε. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να μην είχατε επιχειρήσει ποτέ να διαχειριστείτε την τύχη αυτού του λαού. Διότι η ώρα της τιμωρίας πλησιάζει.

Εάν δεν μπορείτε να τυπώσετε λίστες, να διασταυρώσετε στοιχεία που υπάρχουν, να τιμωρήσετε τους επίορκους, να πατάξετε την φοροδιαφυγή, να φυλακίσετε τους κλέφτες και να εκτελέσετε τους προδότες, εάν δεν μπορείτε να βρείτε μία άκρη για να δικαιωθούν και πάλι οι κατάφορα αδικημένοι, τότε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ και ΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, διότι είναι το μόνο που δικαιούστε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter