Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τους «μαϊμού» τυφλούς

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν παράνομα προνοιακά επιδόματα για τυφλούς, όπως προέκυψε από την διαδικασία απογραφής των δικαιούχων, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς απογράφηκαν λιγότερα από 50.000, από τα συνολικά 240.000 άτομα, που λάμβαναν μέχρι σήμερα κάθε μορφής επίδομα.

Ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και με βάση επίσημες δηλώσεις, η χορήγηση των επιδομάτων σε όσους δεν έχουν απογραφεί, θα σταματήσει άμεσα.

Συμπέρασμα, 4 στους 5 τυφλούς είναι «μαϊμού»!!!

Το θεωρώ ένα τραγικά υψηλό ποσοστό. Είναι ένα ποσοστό το οποίο καταδεικνύει - για μία ακόμη φορά δυστυχώς - οτι πρέπει να υπάρχουν επίσης «μερικές εκαντοντάδες» ή «πολλές χιλιάδες» δημόσιοι λειτουργοί, ιατροί και άλλοι σχετικοί με την διαδικασία έκδοσης των αντίστοιχων πιστοποιητικών. Διότι, δεν μπορώ να φανταστώ οτι μπορώ εγώ αύριο, να πάω σε μία δημόσια υπηρεσία και να λάβω αντίστοιχο επίδομα χωρίς κάποιο «επίσημο χαρτί».

Έτσι λοιπόν, με βάση την κοινή λογική και όχι από σχετική έρευνα την οποία διενέργησα στα άδυτα κάποιων κυκλωμάτων και σε αυτό τον τομέα, τον οποίο ονομάζω γενικά «τομέα παροχής κοινωνικών επιδομάτων», πρέπει να υπάρχει πολύ «σαπίλα» και πολύ «λαμογιά».

Ένα είναι το σίγουρο, οτι οι αρμόδιοι Ράμπο/Ελεγκτές δεν πρόκειται να μείνουν σύντομα χωρίς δουλειά. Αντιθέτως, μάλλον είναι οι μόνοι σίγουροι οτι «μπορούν να πάρουν σύνταξη από την υπηρεσία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές από το Twitter